Biyomedikal mühendisinin görevleri
Kimler Biyomedikal mühendisi olabilir
Biyomedikal mühendisleri hangi ortamlarda çalışır
Biyomedikal mühendisi genelde kapalı ortamlarda çalışmaktadır. Ancak çalıştıkları ortam sakin ve genelde temizdir. İşlerini yaparken çoğunlukla ayakta olmak ve bazen eğilerek çalışmak durumdadırlar. Alet ve makinaları birinci derece sorumlusu oldukları için üzerlerindeki baskı fazladır. Çevresindeki insanlarla sürekli etkileşim halinde gerektiği için çalışılan kurumdaki bütün teknik personele ve sağlık personeli ile iletişim halinde olması gerekir.
Biyomedikal mühendisi olmak için alınması gereken eğitim lise ya da dengi okuldan mezun olanların ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavında minimum taban puanları alarak Biyomedikal mühendisliği bölümlerinden birine yerleşmesi gerekmektedir. Ancak öncelikle lise yıllarında fen bilimleri, matematik gibi derslerden başarılı olmaları sınavda kendilerine avantaj sağlayacaktır. 4 süren üniversite eğitiminden sonra çalışmaya başlayan bilgisayar ve tıp alanında kendilerini geliştirmeli, bu yönde iş bulmaları gerekmektedir. Lisans temasından Bio-Medikal mühendisi ünvanı ile mezun olur.
Biyomedikal mühendisleri ne kadar maaş alır
Kamu kurumlarında istihdam edilen biyomedikal mühendisleri devlet memurları yasasına göre teknik sınıf ücreti olduğundan diğer memurlardan daha fazla ücret alır. Özel kurumlarda çalışanlar ise yaptıkları İşin durumuna ve tecrübelerine ücretlendirilir. Ayrıca işletmedeki performansına bakılarak Asgari ücretin 7-8 katına kadar maaş almaları söz konusudur. Günümüz koşullarında bu sektör daha çok gelişeceğini ve ihtiyacın artacağı kesindir.
Bir önceki yazımız olan Anıtkabir Ne Zaman ve Nasıl Yapıldı başlıklı makalemizde Anıtkabir için ne kadar harcandı, Anıtkabir tasviri ve Anıtkabir'deki kuleler hakkında bilgiler verilmektedir.